Met scripts voor Google Ads kan je acties in je Google Ads Account automatiseren door JavaScript-code aan je account toe te voegen.

Het feit dat scripts acties automatiseren in je account betekent dat het uitstekende oplossingen zijn voor accounts met uitgebreide campagnes waar veel tijd in kruipt door manuele acties, die eigenlijk geautomatiseerd kunnen worden.

Scripts voor Google Ads voeg je toe via ‘Tools & Instellingen’ > ‘Bulk Acties’ > ‘Scripts’.

1. Wat doet dit Google Ads script?

Websites staan niet stil. Nieuwe pagina’s worden toegevoegd, oude worden weggehaald. Links raken verloren en worden weer hersteld. Google Ads Campagnes in harmonie houden met een evoluerende website is een worstelpartij voor vele adverteerders.

Lopende advertenties leiden naar pagina’s die niet meer bestaan, waardoor je uiteindelijk voor clicks betaalt die naar 404 pagina’s leiden… Jammer!

Dit Link Checker script voor Google Ads zorgt ervoor dat je leven wat dat betreft een stuk makkelijker wordt. Dit script gaat door al je ads, keywords, sitelinks, etc om na te gaan of de URL’s erachter foutmeldingen genereren.

Je krijgt automatisch een melding via e-mail wanneer errors gevonden worden, waarna de gegevens vervolgens opgeslagen worden in een spreadsheet voor jouw gemak.

2. Link Checker Script instellen

De hoofdinstellingen van dit script kunnen worden ingesteld vanuit de spreadsheet (Maak steeds een kopie).

Let’s go.

1. Scope: geef aan of het link checker script ofwel ads, keywords of sitelinks moet scannen, of alledrie. Je hebt overigens ook de mogelijkheid om ook gepauzeerde ads, keywords of sitelinks te controleren. Leuk als je een controlefreak zoals ikzelf bent.

2. Valid Response Codes: Lijst hier de HTTP response codes op die het script mag herkennen als gevalideerde responses (aka. werkend). In de meeste gevallen zal dat enkel 200 zijn, maar bekijk zeker andere response codes ook om zeker te zijn.

3. Email after each script execution: Deze optie aanzetten zorgt ervoor dat het script je een automatische email notificatie stuurt waarin een samenvatting van de URL’s staat elke keer het script gedraaid heeft.

4. Email after finishing entire analysis: Deze optie zorgt ervoor dat er een email met resultaten jouw weg opgaat vanaf elke URL gechecked is geweest.

5. Email even if no errors are found: Laat deze optie uitgeschakeld staan als je alleen op de hoogte gebracht wilt worden indien er fouten gevonden zijn door het link checker script.

6. Days between analyses: Deze optie geeft je de mogelijkheid te kiezen aan welke frequentie het script je URLs afloopt om fouten op te zoeken. Dit is het minimum aantal dagen. De werkelijke tijdsperiode die het link checker script nodig heeft om zijn werk af te ronden kan lichtjes afwijken, afhankelijk van het aantal URLs dat je in je account hebt staan.

2.1 Link Checker Script plannen

Telkens wanneer dit script loopt, ziet het automatisch of een analyse nog lopende is, of de vorige analyse afgerond werd en er dus tijd is om een nieuwe te starten (gebaseerd op je Days between analyses).

Dat geeft jou de mogelijkheid om het link checker script elk uur van de dag te laten lopen, waardoor elke analyse iteratief doorheen je URLs gaat en zoekt naar foutmeldingen.

Quick Setup:

  1. Maak een kopie van de spreadsheet template (link hierboven).
  2. Copy/paste dit script in je Google Ads account
  3. Update je YOUR_SPREADSHEET_URL in de code.
  4. Stel het script in om elk uur te lopen.
  5. Sit back ’n enjoy

Gratis Online Google Ads Training

Leer hoe je snel topposities in search engines als Google krijgt en je vindbaarheid verhoogt via SEA met Google Ads.

Naar SPARK Academy

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.